На 69 години почина художникът Аршак Нарсисян.  Възпитаник е на

...
На 69 години почина художникът Аршак Нарсисян.  Възпитаник е на
Коментари Харесай

Почина художникът Аршак Нарсисян

На 69 години умря художникът Аршак Нарсисян.  Възпитаник е на художествените академии в Ереван и Санкт Петербург. Специализира в Литва и Латвия. Известно време работи като живописен редактор в сп. " Жените на Армения ".  Идва в България през 1994 година и  трайно остава тук от 1996 година

Определят го като художник с непрестанно изменяща се стилистика, присъща с насеченост на мазките, с динамично периодично повтаряне на светлината и сянката и с цветови съчетания в топъл южняшки нюанс.
Има редица независими изложения в страната ни. Взема присъединяване в общите национални изложения, в доста биеналета и пленери.
Добре прочут е на публиката в Австрия, Черна гора, Унгария, Чехия, Германия и други БНР напомня:  " Силната живопис на Аршак ме връща към едни от най-енергичните експериментатори на френската и съветската живопис “, написа за него проф. Аксиния Джурова -  Корените на неговото изкуство и хармония насочват към художниците от началото на ХХ век, обединени в т.нар. движение „ Бубной Валет “, известни със своята сензитивност към колорита и композицията. Това е художник, който не можеш да сбъркаш с други. "

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР